CURATOR RESTAURANT

Totnes, Devon

 

The project aims of the Curator Restaurant were to extend the unique identity of the Curator Cafe upstairs within the same building; to comfortably and flexibly accommodate as many customers as possible as well as a fully-functioning professional kitchen; and to connect the new restaurant and kitchen spaces in a way that respected the fabric of the listed building and could be fully reversed should the restaurant use cease. By working creatively alongside the various stakeholders including the client, landlord and the local authority a solution was reached that met the brief and presented the existing fabric in an interesting contemporary way. Completed in March 2015, the restaurant is highly successful and regarded as one of Totnes' top eateries.

Key to the identity of the restaurant are the WoCo designed and made pieces throughout, including laser-cut birch plywood display boxes, laser-cut birch plywood bench seating as well as modular oak and steel tables that offer a variety of seating arrangements.

 

Services – concept design, planning & listed building consents, building regulations approval, on-site construction, fabrication, installation

© Photographs: Nick Clements